Blog

Serge Vreuls (49) neemt algemene leiding Habenu-van de Kreeke en van de Kreeke bedrijven op

We zijn fier u heden te kunnen aankondigen dat de aandeelhouders van Habenu-van de Kreeke Groep en van de Kreeke Beheer, dhr. Serge Vreuls heeft benoemd tot algemeen directeur, zowel voor onze Belgische als Nederlandse activiteiten.

Serge begon zijn carrière in 1993 bij van de Kreeke wegenbouw als boekhouder. Na een mooie carrière binnen het bedrijf werd hij in 2005 benoemd tot financieel directeur. Vanaf 2010 was hij verantwoordelijk voor het Nederlandse deel van de bedrijven. Per 1 november 2019 is hij algemeen directeur van de hele groep.

Serge Vreuls: “Het is voor mij een hele eer het vertrouwen te krijgen van de families van de Kreeke en Habets om de algemene leiding op mij te nemen. Mijn focus zal erin liggen de strategie verder uit te rollen. Enkele speerpunten zijn ongetwijfeld onze eigen academie, de verdere digitalisering en de focus op ons menselijk kapitaal.”

Met de aanstelling van Serge Vreuls zal Bas van de Kreeke, de belangrijkste aandeelhouder, meer tijd krijgen om te ondernemen en te innoveren.

Bas van de Kreeke: “Het is met veel vertrouwen dat ik het bedrijf in handen geef van Serge en ons ervaren management-team. Ik ben en blijf de trouwste supporter van dit mooie bedrijf. Voor mij komt er nu tijd vrij om nog meer te focussen op innovatie en ondernemen. De wereld verandert razendsnel en ik zie hierin niets dan kansen. Ik zal me inzetten om nieuwe concepten te ontwikkelen die wellicht ook voor het bedrijf weer nuttig zullen zijn.”

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vormen samen een groep bedrijven actief in de wegenbouw, bouw, leiding- en betontechniek en vastgoedservice, die alle bouwfacetten tot in de puntjes beheersen. De bedrijvengroep heeft 220 medewerkers en zet 60 miljoen euro om, ongeveer gelijk verdeeld over België en Nederland.

Junior bouwteam dag op BS St. Dionysius

2de Junior Bouwteam dag Habenu-van de Kreeke: meer energie dan de zon !

 

Onder een stralende zon, trokken meer dan 80 school kinderen naar de bouwplaats van het Woonzorgcentrum te Schinnen.

De aannemer Habenu- van de Kreeke en V/Architect van het woonzorgcentrum sloegen de handen in elkaar om de kinderen van de St Dionysius school wegwijs te maken in de wondere wereld van de bouw.

‘Spelenderwijs wouden we de kinderen laten zien dat bouwen heel wat meer is dan enkel stenen stapelen op elkaar’, legt Ron Habets directeur van Habenu-van de Kreeke bouw uit. Bouwen is teamwork, waarin heel wat ‘coole’ jobs te vinden zijn voor meisjes en jongens.

‘Zo kan wie graag minecraft speelt, zijn of haar hart ophalen in een architecten bureau’, lichten Piet Vrencken en Pascal Stegers al lachend toe.

‘ In de klas, ontdekten de kinderen de verschillende activiteiten en rollen binnen het bouwproces. Op de bouwplaats stelden onze vakmannen, de verschillende materialen en gereedschappen voor.  We vonden het belangrijk de kinderen te laten kennismaken met het hele project team.

Bouwen is en blijft mensenwerk gestoeld op veel enthousiasme, vakmanschap én samenwerking. De positieve energie én interesse van de kinderen uit onze eigen buurt, maakten ons als regionale aannemer en architecten bureau alvast ontzettend blij.

Go to gemba – Najaar 2018

Ons management team heeft vorige week bij diverse afdelingen binnen onze bedrijven meegelopen voor een dag. Deze leerzame maar ook gezellige dag was ook dit keer weer een succes!

Certificaat Sociale Ondernemer behaald!

Onlangs hebben wij Trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en daar zijn wij trots op!

De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Habenu-van de Kreeke / Van de Kreeke op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen

 

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

 

Habenu-van de Kreeke / Van de Kreeke staat op dit moment op Trede 2 en dit houdt het volgende in.

Wij presteren ruim bovengemiddeld als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam, dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

 

Voor meer uitleg over PSO verwijzen we u naar het filmpje:

PSO in twee minuten:    https://www.pso-nederland.nl/over-de-pso/pso-uitgelegd-in-twee-minuten.

 

Nog meer betrokkenheid

Uiteraard zijn we trots op het behalen van dit certificaat maar we zullen verder blijven werken aan onze maatschappelijke betrokkenheid in de regio. Met veel plezier gaan we de komende tijd met meerdere partners werken aan een ‘sociale’ bouwonderneming. We zullen u periodiek informeren over de stand van zaken met betrekking tot dit initiatief.

Namens alle medewerkers van Habenu-van de Kreeke / Van de Kreeke

Wij zoeken 50+ers om mee te werken aan het innovatieproject BENO’LIM !

Herinner je ons project Mutatie + ? In dit Vlaamse proeftuin project renoveerden we woningen op 10 dagen tijd met oog voor energie, comfort en universal design.

Het resultaat: vlot toegankelijke en praktisch bruikbare woningen, met een comfortabel binnenklimaat én een mooie lichtinval.

Warsco, Habenu-van de Kreeke en Thermad-Brink willen in het project BENO’LIM een stapje verder gaan !

BENO’LIM ontwikkelt een virtuele catalogus specifiek voor 50+’ers met interesse voor een comfortabele woninguitbreiding …

In de catalogus kan je snuisteren om ideeën op te doen. Hierbij kan je onze units zelf vorm geven op jouw maat: om virtueel te zien wat je later echt bouwen wil !

 

Om deze catalogus uit te tekenen, zoekt BENO’LIM 50+’ers voor een interactieve ontwerp sessie, die plaats vindt op donderdag 27 september van 13.30 tot 16.00 bij Warsco Units te Genk.

Voorkennis is niet nodig. Je persoonlijke mening is ons goud waard.

Hou je van een gezellig middagje uit ? Wil je graag weten waar ons bedrijf momenteel mee bezig is ….en help je ons graag mee een stapje vooruit ?

Schrijf je dan in voor 20/9 via een mailtje naar gvanham@habenu-vandekreeke.com. Of bel ons op het nummer +32491.86.17.17 (Ann) en +316-14 461 914 (Gerdie). Voor eventueel gezamenlijk vervoer neem contact op met ons.

Fietsen door het Water bij ‘World’s Greatest places’ door Time

Het prestigieuze Amerikaanse weekblad Time Magazine heeft Fietsen door het Water in Bokrijk uitgeroepen tot één van de Top 100 plekken wereldwijd die je absoluut moet gezien hebben. De jongste attractie op het Limburgse fietsroutenetwerk is zelfs de enige Belgische locatie in die nieuwe Top 100 van ‘World’s Greatest Places’.
Wij zijn erg trots dat we als aannemer dit prachtige project hebben mogen realiseren voor de Provincie Limburg.

Om de overige mooiste plekken op de wereld te bekijken klik hier.

Landelijke primeur: Van de Kreeke Speciale Technieken installeert Heliscreens in Landgraaf

Van de Kreeke Speciale Technieken heeft in Landgraaf een betonconstructie met voorzuiveringsinstallatie gerealiseerd waarbij rioolwater gefilterd wordt voordat het overstort in een buffer. De voorzuivering werkt met de zogenaamde “Heliscreens”.

Een Heliscreen is een grote zeef in de vorm van een buis, waar tijdens een flinke regenbui rioolwater vermengd met regenwater doorheen stroomt. In de buis zitten gaatjes met een diameter van zes millimeter, waar water en fijne stoffen doorheen kunnen. Hiermee wordt vuil zoals tissues, papier, hout, plastic ed. tegengehouden door de Heliscreens.

van de Kreeke benoemt Laurent Habets tot adjunct directeur wegenbouw

We zijn fier u heden te kunnen aankondigen dat de raad van bestuur van van de Kreeke Beheer ing. Laurent Habets (38) heeft benoemd tot adjunct directeur wegenbouw, zowel voor onze Belgische als Nederlandse activiteit.

 

Laurent begon zijn carrière in 2001 bij van de Kreeke wegenbouw en deed alle nodige ervaring op in zijn functies als calculator, werkvoorbereider, projectleider en manager. Hij bouwde een stevig netwerk op in Belgisch en Nederlands Limburg.

Bas van de Kreeke: “Laurent is oprecht en geeft zijn team alle ruimte om zich te ontwikkelen. Hij werkt graag met opdrachtgevers en partners samen op basis van vertrouwen. Deze waarden behoren tot ons DNA. Laurent zal dan ook een voorname rol spelen in de strategische keuzes die we als bedrijf zullen maken. We zijn verheugd dat we deze belangrijke functie intern hebben ingevuld en wensen Laurent alle succes toe.”

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vormen samen een groep bedrijven actief in de wegenbouw, bouw, leiding- en betontechniek en vastgoedservice, die alle bouwfacetten tot in de puntjes beheersen. De bedrijvengroep heeft 200 medewerkers en zet 50 miljoen euro om, ongeveer gelijk verdeeld over België en Nederland.