Habenu-van de Kreeke bedwingt de Alpe d’Huez Haalt € 22.000,00 op voor kankeronderzoek

Op 1 juni jl. heeft een team van Habenu-Van de Kreeke een aantal malen de Alpe d’Huez, de bekende col uit de Tour de France, met de racefiets beklommen. De Belgische en Nederlandse medewerkers van Habenu-Van de Kreeke hebben dit gedaan in het kader van de jaarlijkse actie van de stichting Alpe d’HuZes. Ooit begonnen als een initiatief van een groepje vrienden om deze Alpenreus maximaal 6 keer op één dag te beklimmen met de fiets, is dit evenement uitgegroeid en in de Euregio bekend geworden met duizenden deelnemers.

Al het geld dat de teams en de deelnemers door fundraising bij elkaar halen, komt ten goede van de kankerbestrijding. Onder het motto “Opgeven Is Geen Optie” is er veel geld nodig voor onderzoek naar deze ziekte. Het team dankt al hun sponsoren die goed waren voor € 22.000,00.

Habenu-Van de Kreeke is zich bewust van haar maatschappelijke positie en heeft het team dan ook volledig ondersteund om zowel het fysieke deel als het financiële deel binnen te halen en daarmee maatschappelijk verantwoord ondernemen na te streven. Totaal heeft het team 46 keer de Alpenreus bedwongen. Helaas heeft een noodweer voor een abrupt einde gezorgd, er had wellicht nog meer ingezeten.

Bas van de Kreeke: “We zijn fier en trots op onze medewerkers. Met deze prestatie draagt het team ook de veelzijdigheid uit waar het bedrijf voor staat. Want naast het fietsen, renden 2 teamleden ook de berg op. Dat door het noodweer het evenement werd afgebroken, was letterlijk en figuurlijk een koude douche van een al met al prachtige dag die lang in herinnering zal blijven.”

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vormen samen een groep bedrijven actief in de wegenbouw, bouw, leiding- en betontechniek en vastgoedservice, die alle bouwfacetten tot in de puntjes beheren. De bedrijvengroep heeft 200 medewerkers en zet 50 miljoen euro om, ongeveer gelijk verdeeld over België en Nederland.