Junior bouwteam dag op BS St. Dionysius

2de Junior Bouwteam dag Habenu-van de Kreeke: meer energie dan de zon !

 

Onder een stralende zon, trokken meer dan 80 school kinderen naar de bouwplaats van het Woonzorgcentrum te Schinnen.

De aannemer Habenu- van de Kreeke en V/Architect van het woonzorgcentrum sloegen de handen in elkaar om de kinderen van de St Dionysius school wegwijs te maken in de wondere wereld van de bouw.

‘Spelenderwijs wouden we de kinderen laten zien dat bouwen heel wat meer is dan enkel stenen stapelen op elkaar’, legt Ron Habets directeur van Habenu-van de Kreeke bouw uit. Bouwen is teamwork, waarin heel wat ‘coole’ jobs te vinden zijn voor meisjes en jongens.

‘Zo kan wie graag minecraft speelt, zijn of haar hart ophalen in een architecten bureau’, lichten Piet Vrencken en Pascal Stegers al lachend toe.

‘ In de klas, ontdekten de kinderen de verschillende activiteiten en rollen binnen het bouwproces. Op de bouwplaats stelden onze vakmannen, de verschillende materialen en gereedschappen voor.  We vonden het belangrijk de kinderen te laten kennismaken met het hele project team.

Bouwen is en blijft mensenwerk gestoeld op veel enthousiasme, vakmanschap én samenwerking. De positieve energie én interesse van de kinderen uit onze eigen buurt, maakten ons als regionale aannemer en architecten bureau alvast ontzettend blij.