MVO bij Habenu- van de Kreeke

Bij Habenu- van de Kreeke staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel. Eerder hadden ze al iemand met een Wajong-uitkering in dienst en tijdens de verbouwing van de markt in Nuth werden twee functies gegund aan kandidaten van WSP Parkstad. Inmiddels hebben ze iemand met een WIA-uitkering (Danny) gelukkig kunnen maken met een ondersteunende functie op de werkplaats. Wie is Habenu- van de Kreeke en hoe geven ze invulling aan MVO?

Habenu- van de Kreeke bestaat uit twee holdings. Enerzijds de Van de Kreeke holding, bestaande uit wegenbouw en enkele nevenbedrijven in asfalt en riolering. Aan de andere kant richt Habenu- van de Kreeke zich op bouw en vastgoed. Praktisch gezien zijn ze bij een compleet bouwproject betrokken van ruwbouw en afbouw, tot infrastructuur en vastgoedservice. Habenu- van de Kreeke heeft met 235 medewerkers alles in huis.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niks nieuws voor HR manager Frank Aendekerk: “We vinden het belangrijk om kansen te bieden aan diegenen die iets verder van de arbeidsmarkt afstaan. We zijn ons bewust van de maatschappelijke rol van ons bedrijf en hebben inmiddels voor de tweede keer een PSO certificaat mogen ontvangen”. PSO staat voor Prestatieladder Sociaal Ondernemen. Het certificaat wordt uitgereikt aan werkgevers die aantoonbaar sociaal ondernemen. Buiten het bieden van arbeidskansen is Habenu- van de Kreeke ook op een andere manier duurzaam actief in bijvoorbeeld het bouwen van duurzame bouwconcepten en het recyclen van bouwmaterialen.

“Gun iemand een kans; je krijgt er heel veel voor terug!”

Bij de renovatie van de markt in Nuth ontstond er een vraag naar twee bouwbegeleiders. Twee extra krachten die ervoor zorgden dat het winkelend publiek zo min mogelijk last ondervond van de werkzaamheden. Denk aan het aanleggen van looproutes, het regelen van het verkeer en het netjes houden van de bouwplek. Astrid Decker (accountmanager WSP Parkstad) wist twee geschikte kandidaten, Roger Manten en Daniël Palm, te bemiddelen en Frank was hierover erg te spreken: “De heren hebben een hele goede indruk achtergelaten. We hebben ze later zelfs nog uitgenodigd om te solliciteren voor een functie op de werkplaats.” Uiteindelijk bleek die functie fysiek te hoog gegrepen, maar heeft Danny de functie succesvol weten in te vullen.