Frezen

Toepassingsgebied

We bieden een uitgebreid gamma aan oplossingen om een groot aantal schadebeelden te kunnen verhelpen. Een freesrobot wordt ingezet in een niet-mantoegankelijk riool voor het verwijderen van obstakels (wortels, instekende inlaten, spoelbeton, …) en voor het openen van (huis)aansluitingen na een relining.

Technische gegevens

Onze freesrobots zijn luchtaangedreven en werken op 11000 omw/min. Dit laat toe de meest uiteenlopende situaties aan te kunnen.

  • Frezen: door het hoge toerental en de juiste inzet van freeskoppen kan ieder obstakel weggefreesd worden: wortels, stalen, pinnen, (spoel)beton.
  • Slijpen: van instekende inlaten. Het is hierbij belangrijk dat de freeskop voldoende abrassief werkt, zodat instekende buizen niet gefreesd worden, maar een mooie, nette slijprand vertonen.
  • Openen van inlaten na relining: hierbij is vooral het vooraf inmeten zeer belangrijk. Het openen gebeurt vanuit het midden van de aansluiting en wordt zo naar buiten toe verder geopend. Door middel van ‘borstels’ kan een mooi afgewerkte inlaat bekomen worden.

Wij hebben ervaren, professionele vakmensen die onze freesrobots bedienen en iedere situatie op de juiste manier kunnen inschatten.