Riool onder de wetering bij Teeffelen ligt er weer pico bello bij

OSS – Binnenkort stroomt al het afvalwater uit Oss weer door het hoofdriool via Teeffelen naar de rioolwaterzuivering in Oijen. Nu gaat dat tijdelijk via een bypass boven de grond van 600 meter buizen.

 

Voorman David Mommart laat zien op de foto dat de koker van 25 centimeter dik gewapend beton netjes is schoongemaakt en opgeknapt. In de verte loopt het riool onder de Hertogswetering door.

In etappes pakt Waterschap Aa en Maas het 4,3 kilometer lange stamriool van Oss naar Oijen aan. Het riool is aangetast door gassen. Onder de wetering hoopt zich bovendien veel vuil op en er blijft veel vet kleven. Eind 2013 was het eerste stuk al onder handen genomen, de laatste vijfhonderd meter naar de rioolwaterzuivering.

Met deze fase is twee miljoen euro gemoeid. Het totale project kost tussen 10 en 15 miljoen euro. Het hoofdriool heeft een enorme capaciteit: het kan  10.000 kuub afvalwater per uur doorsluizen. Pompen zijn daarbij niet nodig. Het riool kent een minimaal verval van twee meter over een lengte van 4,3 kilometer.

Bron: https://www.bd.nl/oss/riool-onder-de-wetering-bij-teeffelen-ligt-er-weer-pico-bello-bij~af12b325/