Veilig doorwerken voorop bij de nieuwe directeur van Wegenbouw van de Kreeke

De aandeelhouders en de Raad van Commissarissen van Van de Kreeke Beheer hebben Laurent Habets (40), per 1-05-2020, benoemd tot directeur Wegenbouw, zowel voor de Belgische als de Nederlandse vestiging. De eerste taak van Habets, als nieuwe directeur Wegenbouw, was het creëren van een veilige werkomgeving tijdens de huidige coronacrisis. Dit was erg belangrijk omdat de (wegen)bouwwerkzaamheden niet hebben stilgelegen.

Habets heeft deze taak erg serieus genomen, met een mooi resultaat als gevolg.

Voor de coronacrisis waren de werkzaamheden voor de aanleg van de bypass Watervalderbeek al begonnen. In overleg met Kragten en de Gemeente Meerssen hebben onze werknemers op een veilige en verantwoorde manier kunnen doorwerken. Wij hebben rekening gehouden met de omgeving door o.a. loopstroken te verbreden, hierdoor konden voetgangers elkaar veilig passeren. Doordat er tijdens de strenge maatregelen doorgewerkt is, hebben de winkeliers minder hinder ondervonden.

Ook heeft Van de Kreeke Wegenbouw doorgewerkt aan de realisatie van het nieuwe Centerparcs Terhills Resort in Maasmechelen (België). De asfaltploeg heeft in deze periode 30.000 m2 asfalt aangelegd. Hierdoor is de zeer strakke planning om dit mooie resort tijdig te kunnen openen nooit in het gedrang gekomen. Om de veiligheid te kunnen waarborgen werd er buiten geluncht, de schaftlokalen werden anders ingedeeld en door extra vervoersmiddelen in te zetten konden onze werknemers veilig op locatie aankomen.

Verder zijn de bestratingswerkzaamheden aan de Grote Markt in Hasselt veilig en op tijd opgeleverd. Nu de maatregelen in België zijn versoepeld kunnen de inwoners en het winkelend publiek van Hasselt genieten van de nieuwe Grote Markt. De mooie terrassen waren afgelopen weekend dan ook goed gevuld.

Wij kunnen op een veilige en verantwoorde manier eerder gestarte projecten afmaken en nieuwe projecten starten, zoals de herinrichting van de markt in Nuth.

Serge Vreuls (CEO): “Laurent Habets begon zijn carrière in 2001 bij Van de Kreeke Wegenbouw en deed alle nodige ervaring op in zijn functies als calculator, werkvoorbereider, projectleider, manager en in 2018 werd hij benoemd tot adjunct-directeur. Hij kent ons bedrijf van binnen en van buiten en heeft een stevig netwerk in België en Nederland.”

Van de Kreeke en Habenu-van de Kreeke vormen samen een groep bedrijven actief in de wegenbouw, bouw, leiding- en betontechniek en vastgoedservice, die alle bouwfacetten tot in de puntjes beheersen. De bedrijvengroep heeft 220 medewerkers en zet 60 miljoen euro om, ongeveer gelijk verdeeld over België en Nederland.