Ventilatie

De kwaliteit van het binnenklimaat staat of valt met een juiste ventilatie. Onvoldoende ventileren leidt geregeld tot gezondheidsklachten. Daarnaast stelt de overheid strenge eisen aan de energieprestatie (EPC-eisen). Dit maakt dat fabrikanten (moeten) blijven innoveren om hun ventilatoren energiezuiniger, stiller en groener te krijgen. Voor een gezond binnenklimaat is een goed functionerend ventilatiesysteem belangrijk, evenals frequent onderhoud. Tip: vervang uw bestaande wisselstroom ventilatiebox door een moderne variant met gelijkstroommotor. Zo bespaart u minstens zestig euro op uw jaarlijkse energiekosten.

Duurzame oplossingen

  • warmteterugwinning (WTW)

  • CO2-(vraag)gestuurde ventilatie

  • Climarad

Warmteterugwinningsunit (WTW)

Een WTW  zorgt voor een kostenreductie op de stookkosten. Een ruimte verwarmen kost energie. Door de oude, verwarmde lucht weg te zuigen via een luchtbehandelingskast kun je de warmte gebruiken om de verse lucht op te warmen. Zo stoot je geen verwarmde lucht onnodig naar buiten. Bij nieuwbouwprojecten met mechanische ventilatie is een WTW verplicht. Indien mogelijk adviseren wij altijd om een WTW te installeren.

Airconditioning (airco)

Nadat een ruimte goed geventileerd is en de lucht is desgewenst verwarmd of gekoeld, komt de centrale verwarming of airconditioning in actie om een aangename constante temperatuur te waarborgen. Een ruimte conditioneren kan op verschillende manieren, door bijvoorbeeld water of lucht te laten circuleren. Om de juiste temperatuur op te wekken, bestaan er diverse mogelijkheden. Denk aan een warmtepomp, een single of multi-split airco of een VRF-systeem (een buitendeel met meerdere binnenunits). Wij bieden u al deze opties en meer.