Leidingtechniek

Leidingtechniek is onze toonaangevende specialist op het gebied van rioolrenovatie. Naast renovatie en reparaties voeren wij binnen dit bedrijfsonderdeel ondersteunende diensten uit zoals reiniging en inspectie. Een belangrijk voordeel voor onze opdrachtgevers is, dat we alles in eigen beheer doen. Hierdoor kunnen wij ook uw project flexibel, efficiënt en optimaal beheersbaar realiseren. 

Leidingtechniek maakt gebruik van de nieuwste technologieën en innovatieve oplossingen. Op basis van onze ervaring en bewezen oplossingen adviseren wij u gericht over de methode die in uw situatie het beste resultaat oplevert. Of het nu gaat om inspecties, deelreparaties, robotfrezen, putrenovaties of strengrelining: we voeren alles uit met eigen mensen en middelen. U heeft altijd één aanspreekpunt. Dat maakt ons uniek in de markt.

Camera-inspectie riool

Van de Kreeke Leidingtechniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in leidinginspectie. Met behulp van geavanceerde technieken, zoals camera-inspectie, kunnen we voor onze opdrachtgevers de toestand van leidingen vaststellen, leidingnetwerken inventariseren en lekkages opsporen.

Freesrobot

We bieden een uitgebreid gamma aan oplossingen om een groot aantal schadebeelden te kunnen verhelpen. Een freesrobot wordt ingezet in een niet-mantoegankelijk riool voor het verwijderen van obstakels (wortels, instekende inlaten, spoelbeton, …) en voor het openen van (huis)aansluitingen na een relining.

Korte kous /  Innerfix

Het herstellen van schades aan rioleringen zonder te graven wordt steeds vaker toegepast, zowel voor nieuwe als voor bestaande rioleringen. Vaak vormt een herstelling op de traditionele manier een zware belasting voor de omgeving: de weg moet afgezet en opgebroken worden, het verkeer omgeleid, enz. Soms zijn dergelijke herstellingen zelfs onmogelijk, bijv. als het probleem zich situeert op een onbereikbare plaats.

De techniek heeft zich snel ontwikkeld en tegenwoordig zijn er goede, economisch interessante renovatiemethoden beschikbaar, waarmee de meeste schadebeelden vanuit het riool kunnen worden opgelost.

Wij hebben eigen duurzame methodes ontwikkeld voor een aantal specialistische rioolreparatietechnieken. We werken met de gecertificeerde korte kous-technieken Innerfix® en Link Pipe®. Dit zijn reparatiemethodes voor niet-mantoegankelijke rioleringsbuizen van gres, beton of PVC, waarbij lekkages, scheuren, enz. zowel waterdicht als constructief worden hersteld.

Link-pipe

Specifieke eigenschappen

De rvs-manchette herstelt de mechanische draagkracht terwijl de geëxpandeerde poly-urethaan de dichtheid verzekert.

Technische gegevens

De rvs-manchette is aan de buitenzijde omhuld met een kunstfolie die geïmpregneerd wordt met een poly-urethaan product.

Relining

Wij hebben eigen duurzame methodes ontwikkeld voor een aantal specialistische rioolreparatietechnieken. De gecertificeerde kousmethode (trommelsysteem of IP-Lining) is een zeer snelle en flexibele renovatietoepassing.

Het trommelsysteem wordt toegepast voor het relinen van riolen tussen 2 putten met een (kleine) diameter vanaf 100 mm tot 400 mm. De maximale lengte is afhankelijk van de diameter. Voor de kleinste diameter is dit 70 m en 30 m voor een diameter van 400 mm.